"Från den egna horisonten ser man det ingen annan ser, eller ser tingen ur ett alldeles eget perspektiv.
Genom måleriet reser jag inåt, kopplar bort intellektet och låter det undermedvetna styra." /Hanna


Hannas första utställning ägde rum 2009 och allt tog direkt ordentlig fart. Efter bara ett litet tag blev måleriet en halvtids-sysselsättning och sedan flera år tillbaka är det hennes enda försörjning. 
"Jag nyper mig själv i armen flera gånger i veckan och är så oändligt tacksam för att jag kan leva min dröm", säger Hanna.


Målningarna tar avstamp i tankar och känslor. Medvetna eller undermedvetna. Med utgångspunkt i allas lika värde, oavsett etnicitet, sexuell läggning eller religion byggs bilderna upp med hjälp av Hannas karakteristiska form- och färgspråk. Ögon att drunkna i och att följas av, var än i rummet du befinner dig.
Färglager där toner och nyanser ger dig energi, styrka och glädje. Och en gnutta vemod.

 

Facebook

Instagram

96

Har saknat min ateljé. Doften. Färgerna. Dukarna. Idag har jag bara låtit det bli som det blivit. Har hittat ett annat sätt att jobba som jag nu fördjupar mig lite i. Handlar bara om hur jag blandat färgen men det är nog spännande för en sån som jag! Det blidde mörkt trots att jag har sol i bröstet efter lata dagar med familjen. Tänker att det är som grodyngelbubblorna som bidar sin tid nere i dyigt vatten. Snart kommer det börja röra sig, som undermedvetna tankar som simmar upp till ytan. Hur tolkar du målningen? 💜 Hanna
Hanna Ekegren i Västra Frölunda, Västra Götalands län, SE på Houzz