"Från den egna horisonten ser man det ingen annan ser, eller ser tingen ur ett alldeles eget perspektiv.
Genom måleriet reser jag inåt, kopplar bort intellektet och låter det undermedvetna styra." /Hanna


Hannas första utställning ägde rum 2009 och allt tog direkt ordentlig fart. Efter bara ett litet tag blev måleriet en halvtids-sysselsättning och sedan flera år tillbaka är det hennes enda försörjning. 
"Jag nyper mig själv i armen flera gånger i veckan och är så oändligt tacksam för att jag kan leva min dröm", säger Hanna.


Målningarna tar avstamp i tankar och känslor. Medvetna eller undermedvetna. Med utgångspunkt i allas lika värde, oavsett etnicitet, sexuell läggning eller religion byggs bilderna upp med hjälp av Hannas karakteristiska form- och färgspråk. Ögon att drunkna i och att följas av, var än i rummet du befinner dig.
Färglager där toner och nyanser ger dig energi, styrka och glädje. Och en gnutta vemod.

 

Facebook

Instagram

132

Hej alla fina, Här har lördagen börjat bra med strålande sol! Det enda som kändes sådär i morse var att jag såg att jag glömt 2 stora dukar ute över natten...Jag älskar att måla utomhus men inte att vakna och inse att det regnat på mina påbörjade alster 🙈😅 Dock ser de nu ganska coola ut och var ändå bara början så vem vet, det kanske blir min grej, att regnfånga?! Målningarna jag lade ut som heter Sweet Dreams 1 & 2 blev det många som var intresserade av. Jag har målat ytterligare en i samma färgskala - Little lovebird, 80x80 cm - vid intresse låt mig veta senast imorgon (annars flyger hon till Frankrike)! Kramkram Hanna
Hanna Ekegren i Västra Frölunda, Västra Götalands län, SE på Houzz