"Från den egna horisonten ser man det ingen annan ser, eller ser tingen ur ett alldeles eget perspektiv.
Genom måleriet reser jag inåt, kopplar bort intellektet och låter det undermedvetna styra." /Hanna


Hannas första utställning ägde rum 2009 och allt tog direkt ordentlig fart. Efter bara ett litet tag blev måleriet en halvtids-sysselsättning och sedan flera år tillbaka är det hennes enda försörjning. 
"Jag nyper mig själv i armen flera gånger i veckan och är så oändligt tacksam för att jag kan leva min dröm", säger Hanna.


Målningarna tar avstamp i tankar och känslor. Medvetna eller undermedvetna. Med utgångspunkt i allas lika värde, oavsett etnicitet, sexuell läggning eller religion byggs bilderna upp med hjälp av Hannas karakteristiska form- och färgspråk. Ögon att drunkna i och att följas av, var än i rummet du befinner dig.
Färglager där toner och nyanser ger dig energi, styrka och glädje. Och en gnutta vemod.

 

Facebook

Instagram

68

Hej alla fina, hoppas söndagen startat bra <3 Nu så! 3 nya fina kuddöverdrag ligger och väntar på er i shoppen. Som alltid 2 motiv per kudde, tjock fin bomullscanvas med något som heter reaktivt färgtryck (går att tvätta i masken, det står 40 grader men jag brukar köra mina i 30 för säkerhets skull). Jag låter priset ligga där det legat allt sedan starten, 495:-. Länk till kuddarna (finns även i profilen ☝️): https://www.hannaekegren.se/kuddar-22957453 Kramar Hanna
Hanna Ekegren i Västra Frölunda, Västra Götalands län, SE på Houzz